Voľné radikály – príčina starnutia?

Voľné radikály sú vedľajším produktom niektorých metabolických procesov a tvoria sa neustále. Nazývajú sa voľné radikály, pretože sú mimoriadne agresívne a reaktívne. Voľné radikály majú jeden nespárovaný elektrón. Pri hľadaní „partnera“ tieto molekuly útočia na susedné molekuly a kradnú im elektrón. Molekula, ktorá stratí elektrón, je zvyčajne poškodená. Aby stratu kompenzovala, tiež sa pokúša ukradnúť elektrón a nastáva reťazová reakcia procesov, ktoré vedú ku poškodeniu bunky. Týmto spôsobom napríklad aj vitamíny a enzýmy strácajú účinok, poškodzuje sa dokonca aj genetický materiál (DNA), urýchľuje sa proces starnutia a podporuje sa vznik chorôb. Toxíny v životnom prostredí, UV-žiarenie, nezdravá výživa, stres, fajčenie a alkohol podporujú tvorbu voľných radikálov. Telo dokáže malé množstvá voľných radikálov bez problémov odbúrať. Voľné radikály sa stávajú problémom až vtedy, keď sa vyskytujú vo veľkom množstve. Ak s nimi už telo nedokáže bojovať samo, voľné radikály najprv napadnú bunkovú membránu (bunkovú stenu) a potom preniknú do bunky. Regeneračné a opravné procesy bunky potom už nemôžu prebiehať bez prekážok. Výsledkom je rýchlejšie starnutie organizmu a choroby. Keďže regeneračná schopnosť buniek sa vekom aj tak znižuje, voľné radikály sú nebezpečné najmä v druhej polovici života.

Voľné radikály:

  • podporujú predčasné starnutie
  • oslabujú vlastnú obranyschopnosť organizmu
  • blokujú imunitný systém
  • poškodzujú našu genetickú výbavu
  • podporujú genetické a degeneratívne ochorenia
  • spôsobujú vrásky, starecké škvrny a slabé vlasy

Voda KANGEN – silný antioxidant

Pýtate sa, čo má pitie zásaditej vody spoločné s voľnými radikálmi? Voľné radikály sa neustále snažia uloviť voľný elektrón. V chémii sa proces odovzdávania elektrónov nazýva oxidácia a proces prijímania elektrónov sa nazýva redukcia. Železo hrdzavie v kombinácii s kyslíkom a vlhkosťou. Spája sa s kyslíkom vo vzduchu a vytvára takzvaný oxid železitý, známy aj ako hrdza. Chemický proces sa nazýva oxidácia kovu, t. j. kyslík prijíma elektróny a železo ich odovzdáva. Ide o prirodzený proces.

Antioxidanty sú chemické zlúčeniny, ktoré sú schopné odovzdať jeden alebo viac elektrónov, a tak zvrátiť oxidáciu a zneškodniť voľné radikály. Nazývajú sa tiež „lapače voľných radikálov“. Zásaditá voda, akou je aj voda KANGEN, je vďaka prebytku elektrónov účinným antioxidantom. Zásaditá voda poskytuje miliónkrát viac elektrónov (-), ktoré dokážu rýchlo zneškodniť voľné radikály a toxíny (t. j. antioxidačný účinok).

Bunku chráni zásaditá výživa – najväčší podiel má však voda. Takmer 50-ročné skúsenosti s vodou KANGEN a viac ako milión spokojných zákazníkov v 172 krajinách sveta sú dôkazom toho, že voda KANGEN je dôležitou súčasťou každodennej rutiny stále väčšieho počtu ľudí presvedčených o tom, že investícia do zdravia je dobrou investíciou.

Rada Vás uvítam na nezáväznej prezentácii a ochutnávke v showroome zasvätenom vode KANGEN. Som Vám k dispozícii v prípade otázok na tel. čísle 0944-138-679.