Dr. Budwig Omega-3 oleje sú:

  • optimálnym zdrojom omega-3 mastných kyselín ALA + EPA + DHA
  • udržiavajú dobrý zrak
  • podporujú správnu funkciu mozgu
  • vyrovnávajú hladinu cholesterolu
  • podporujú správnu činnosť srdca
  • pokrývajú zvýšenú potreba počas tehotenstva a dojčenia, DHA prispieva k vývoju mozgu a očí u detí
  • podporuje výkonnosť športovcov

Ku omega-3 mastným kyselinám patria:

– kyselina alfa-linolénová (ALA)

– kyselina eikozapentaénová (EPA)

– kyselina dokozahexaénová (DHA)

Omega-3 mastné kyseliny sú súčasťou každej jednej bunky a majú pozitívny vplyv na mnohé procesy v našom tele. Kyselina alfa-linolénová (ALA) je čisto rastlinná omega-3 mastná kyselina. V malej miere z nej telo dokáže syntetizovať mastné kyseliny s dlhším reťazcom – kyselinu eikozapentaénovú (EPA) a kyselinu dokozahexaénovú (DHA). Rozsah tejto syntézy závisí od rôznych faktorov.

Účinky omega-3 na ľudský organizmus

Polynenasýtené mastné kyseliny, ako sú kyselina eikozapentaénová (EPA) a kyselina dokozahexaénová (DHA), zohrávajú v našom tele mimoriadnu úlohu. Slúžia ako nosiče energie a sú súčasťou našich bunkových membrán. Základom dobrého zdravia buniek sú bielkoviny a tuky ako zdroje dôležitých mastných kyselín a aminokyselín. Tvoria totiž najväčší podiel molekúl, z ktorých sa skladá každá bunková membrána. Omega-3 mastné kyseliny dodávajú bunkovým membránam pružnosť a vláčnosť.

Zobrazuje sa všetkych 10 výsledkov