Dr. Budwig extra panenské olivové oleje

Účinok a kvalita olivového oleja závisia od mnohých faktorov. Okrem pôvodu a spracovania zohrávajú rozhodujúcu úlohu odroda olív, stupeň zrelosti a stav pri zbere. Len olej vyrobený s najväčšou starostlivosťou obsahuje až 2 % vzácnych sekundárnych rastlinných látok. V závislosti od odrody a klimatických podmienok posudzujú odborníci zo spoločnosti Dr. Budwig stupeň zrelosti olív podľa rôznych kritérií. Platí, že iba skoré, ešte zelené olivy obsahujú obzvlášť vysoký podiel polyfenolov a vitamínu E.

Na výrobu prvotriedneho olivového oleja Dr. Budwig sa používajú len takmer dozreté, ešte zelené olivy z ekologického poľnohospodárstva z Talianska a Grécka, pričom zber z vybraných hájov sa vykonáva ručne. Tie obsahujú obzvlášť vysoký podiel sekundárnych rastlinných látok, ako sú polyfenoly, ktoré sú známe aj ako prírodné antioxidanty, ako aj vitamín E – obsahujú viac ako 200 mg/kg vitamínu E a v závislosti od odrody viac ako 300, 400 alebo 500 mg/kg vzácnych polyfenolov, vďaka čomu chránia krvné lipidy aj bunky pred oxidačným stresom. Pozitívny účinok polyfenolov sa dosahuje pri dennom príjme 20 g olivového oleja. Vysoký obsah omega-9 mononenasýtenej mastnej kyseliny – kyseliny olejovej – až 72,18 g/100 g pomáha udržiavať rovnováhu hladiny cholesterolu.

Použitie: šalátová zálievka vinaigrette, marináda, pesto, čistý na namáčanie, ale aj na šetrné varenie alebo zjemnenie jedál.

Skladovanie: pri izbovej teplote

Zobrazujú sa všetky 4 výsledky