Voda KANGEN a fermentácia

 

Kvasenie zeleniny je najjednoduchší, najefektívnejší a najzdravší spôsob jej zhodnotenia a v našich končinách má dlhú tradíciu.

Aký druh vody však použiť na dosiahnutie najlepšieho výsledku pri fermentácii?

Voda, ktorú použijete na fermentáciu, musí byť rovnako kvalitná ako voda, ktorú pijete. Koniec-koncov, výsledný produkt budete konzumovať.

Zamyslite sa nad druhom vody, ktorú používali naši predkovia na pitie a prípravu jedla. Čerpali ju z prírodného zdroja, kde bola voda bez znečisťujúcich látok – živá, pulzujúca voda pretekajúca skalami s vysokým obsahom minerálov. Dokonale vyvážená voda nielen pre ľudský organizmus, ale aj pre pestovanie ovocia a zeleniny.

Základnými atribútmi pramenitej vody sú čistota, zásaditosť a antioxidačná aktivita. Týmito vlastnosťami sa vyznačuje i voda KANGEN, pretože je:

– čistá vďaka uhlíkovému filtru vysokej kvality, ktorý ju zbavuje chlóru, mechanických nečistôt, ťažkých kovov, mikroplastov, karcinogénnych trihalometánov a prímesí, ktoré spôsobujú jej zápach a nedobrú chuť;

– zásaditá s pH v rozmedzí 8,5 až 11,5 s vysokým podielom kyslíka a ionizovaných minerálov, ktoré telo dokáže efektívne naviazať a spracovať;

– reštrukturalizovaná vďaka procesu elektrolýzy, počas ktorej dochádza taktiež k novému usporiadaniu vody. Výsledkom je jemná štruktúra pozostávajúca zo zhlukov 5 – 6 molekúl dokonalého hexagonálneho tvaru charakteristického pre čistú pramenitú vodu.

– bohatá na molekulárny vodík, ktorý patrí ku najsilnejším antioxidantom – to znamená, že doslova prekypuje voľnými elektrónmi, ktoré ochotne odovzdáva agresívnym voľným radikálom, a tým ich harmonizuje, čím chráni naše bunky pred oxidačným stresom.

 

Čo to znamená pre proces fermentácie?

 

Zásaditá voda s pH 11,5 účinne odstraňuje z potravín zvyškové pesticídy a herbicídy, ktoré sa nasadzujú s cieľom usmrtiť alebo iným spôsobom poškodiť živé organizmy. Nepriaznivo teda vplývajú na baktérie kyslomliečneho kvasenia, ktoré v procese fermentácie premieňajú cukry a bielkoviny na množstvo bioaktívnych látok prospešných pre naše zdravie.

Rozhodne ani chlór, ktorý sa pridáva do našej vody z vodovodu na udržanie patogénnych mikróbov pod kontrolou, procesu fermentácie nepomôže, práve naopak. Chlór je antibakteriálny a nerozlišuje, či ide o škodlivé baktérie alebo probiotické, zdraviu prospešné baktérie. Ak je vo vode veľa chlóru, môže to výrazne narušiť proces fermentácie.

Zásaditosť vody KANGEN je daná obsahom minerálov a elektrolytov. Je preto zvlášť vhodná na kvasenie. Ak je voda mäkká v dôsledku nedostatku minerálov, vysaje minerály z potravín, ktoré fermentujete. To platí aj pre pitnú vodu. Ak je vaša voda vyvážená minerálmi a má jemnú štruktúru ako voda KANGEN, umožňuje ľahký prechod vody dovnútra a von cez bunkovú membránu. To je predpokladom je účinnú hydratáciu a následnú prirodzenú detoxikáciu tela.

Národy, ktoré sa vyznačujú dlhovekosťou, majú prístup ku prírodnej vode a bola preukázaná priama súvislosť medzi dĺžkou ich života a kvalitou vody, ktorú každodenne používajú.

Som Vám ochotne k dispozícii v prípade otázok ohľadom kúpy, inštalácie a údržby ionizátora na výrobu vody KANGEN a jej použitia pre lepšiu kvalitu Vášho života.